HAKKINDA

Bomba Gazete, 11 Eylül 2019 yılı itibariyle yayın hayatına başlamış internet gazetesidir. Konvansiyonel medyanın dönüşümüyle birlikte gelişen dijital sistemler sayesinde, artık haberlerin okuyucu kitlesine anlık ulaşması sağlanmış ve günlük olayların soğumadan dakika dakika servis edilebilmesi mümkün olmuştur.

 

Bu habercilik anlayışının çok büyük avantajları olduğu gibi, beraberinde birçok dezavantaj da getirmiştir. En başta titiz işleyiş ve yetkinlik gerektiren, halkın haber alma özgürlüğünün önünde büyük engel teşkil eden "tarafgir" habercilik anlayışını sayabiliriz. Bu tarafgirlik kapsamında bazı haberler ya görmezden gelinerek servis edilmemekte ya da birtakım algı teknikleri ile içerik olması gerekenden çok farklı şekilde lanse edilmektedir.

 

Bir diğer sorun, internet sitesi tasarlayıp ilgili basın bültenlerine üye olan her vatandaşın, gazetecilik doktrinlerine sahip olmasına gereken olmaksızın, haber sitesi sahibi olabilmesidir. Yani mesleki liyakat ve meslek içi denetim mekanizması yok olmuş durumdadır. En önemlisi ise, geçmişin tiraj karşılığının bugün arama motorları üzerinde varlık göstermeye evrilmiş olması. Bu dönüşüm, "clickbait" denilen tuzak tekniği ile okuyucunun erişmek istediği haberin çok dışında bir içeriğe maruz kalmasıyla sonuçlanarak, habercilik sorumluluğunu tümden hiçe sayılmasına sebebiyet vererek şekillenmiştir. Dolayısıyla okurun nazariyesinde haber siteleri, haber vermekten ziyade tık avcısına dönüşmüş durumdadır.

 

Bomba Gazete, geçmişte sarsıcı etki bırakarak bir süre ara verdiği cesur habercilik anlayışına bugün kaldığı yerden devam ediyor. Yukarıda değinilen çarpık sistemi değiştirmeye, kimsenin tarafı ve sempatizanı olmadan, sade vatandaşa; sadece haber vermek için, habercilik etiği bilen, genç, dinamik, özgün ve en önemlisi özgür ekibiyle tarayıcılarınızda aranan site olmak için bomba gibi geliyor.

 

REKLAM VE İŞBİRLİKLERİ İÇİN: 0530 945 77 87